27.4.2017 To nejlepší ze Slovácka – degustace vín

DEGUSTAČNÍ LIST
Odrůda Ročník Přívlastek Vinařství Poznámky
Sauvignon 2015 pozdní sběr ZV Bzenec suché
Ryzlink rýnský 2015 pozdní sběr Beneš polosuché
Muškát moravský 2015 pozdní sběr ZV Bzenec polosuché
Zweigeltrebe 2015 pozdní sběr Beneš suché
Merlot 2013 výběr z hroznů Hnidák suché
Frankovka 2015 výběr z hroznů Beneš suché
Pinot noir reserve 2015 výběr z hroznů Beneš suché
Cuvée Bernety 2012 MZV Krásná Hora suché

Degustace vín – to nejlepší ze Znojemska 23.3.2017 od 18 hod

Degustace vín – Ochutnejte s námi “ To nejlepší ze Znojemska“

Večerem vás provede sommelier David Pavlíček

vstupné 299 Kč 8 vzorků

řízená degustace vín z velkopavlovicka 24.2.2017

Degustace vín z Velkopavlovicka

Se sommelierem Davidem Pavlíčkem ochutnáme vybraná vína na téma „To nejlepší z Velkopavlovicka“ jako volné pokračování seriálu degustací na rok 2017. Přijďte vyzkoušet a ohodnotit vína od vašich oblíbených, nebo ještě neznámých vinařů z moravské Velkopavlovické vinařské podoblasti. Dozvíme se opět mnoho nového a zajímavého ze světa moravských vín.

 
Chardonnay&pinot noir sekt methode classique Šamšula
Sylvánské zelené pozdní sběr 2015 Klobása
Rulandské šedé pozdní sběr 2015 Prokeš
Blanc de pinot noir moravské zemské 2015 Stapleton&Springer
Rosé Bočky, VOC, 2015 Stávek
Cabernet sauvignon pozdní sběr 2012 Bio Válka
Karmazín, moravské zemské, 2013 Stávek
Pinot noir Bens reserve, moravské zemské 2013, Stapleton&Springer
Cena je 299 Kč
Rezervace Nutná

degustace vín z velkopavlovicka

pizza s Lupem

  1. – 26.2. Pizza, pizza, pizza! Italský mistr pizzař LUPO připravuje pizzu výhradně z poctivých italských surovin, které si sám vybírá u svých ověřených dodavatelů. Jedině tak je pizza opravdu dokonalá! Pravá italská! Lupo vám bude k dispozici po celý týden a můžete se od něj dozvědět mnoho zajímavých věcí nejen o pizze.

pizza-1

Valentýnské 4 chodové menu s dárkem

14.2. Valentýnské menu s dárkem.

 Ve svatebním sále restaurace pro vás připravíme 4 chodové romantické valentýnské menu pro příjemné zahřátí v mrazivých únorových dnech. Valentýnské menu podávané při svíčkách za doprovodu klavíru a jedinečná atmosféra klášterní Taverny je jako stvořená pro výjimečné chvíle s vaším partnerem. Možno zakoupit i jako dárkový poukaz. Menu podáváme od 17 do 22 hodin.

restaurace klášterní taverna u Benediktinů Rajhrad valentýnské menu s dárkem fcb

Menu

Předkrm – Grilované krevety se šafránem a sakurou

Polévka – Svěží polévka z muškátové dýně s citronem

Hlavní chod – Restovaná kachní prsíčka s raviolou s kachním konfitem, celerovým pyré, červenou a černou čočkou

Nebo: Na kmínovém másle pomalu tažená rybí variace s hlívou ústřičnou a bramborami

Dezert – Banánová espuma s čokoládou a chilli

Zvýhodněná cena 4 chodového menu je 499 Kč / os.

Zvýhodněné menu pro 2 osoby s lahví španělského sektu, vyráběným tradiční metodou kvašením v láhvi je 1198 Kč.

To nejlepší z Mikulovska – degustace

To nejlepší z Mikulovska – degustace

27.1. Degustace vín z Mikulovska. Se sommelierem Davidem Pavlíčkem ochutnáme vybraná vína na téma „To nejlepší z Mikulovska“ a zahájíme tak seriál degustací na rok 2017. Přijďte vyzkoušet a ohodnotit vína od vašich oblíbených, nebo ještě neznámých vinařů z moravské Mikulovské vinařské podoblasti. Dozvíme se opět něco nového a zajímavého ze světa moravských vín.

Řízená degustace začíná v 18.00 hodin.  Cena 299 Kč

Pinot & Ryzlink 2013, brut nature – Vinařství Gala, Bavory
Ryzlink vlašský 2015, MZV – Vinařství Gala, Bavory, suché
Pálava 2015, pozdní sběr Vinařství Sonberk, Popice, suché
Ryzlink rýnský 2012, pozdní sběr, Grand cru – Vinařství Sonberk, Popice, suché
Ryzlink vlašský 2015, pozdní sběr „ Liščí vrch“ – Filip Mlýnek, Dolní Dunajovice, polosuché
Ryzlink Vlašský 2015, pozdní sběr „Ořechová hora“ – Jindřich Kadrnka, Březí, polosladké
Pálava 2015, výběr z hroznů – Vinařství Gotberg, Popice, polosladké
Maharal 2011 výběr z hroznů, Tanzberg Mikulov, suchérestaurace Klášterní taverna u Benediktinů Rajhrad Mikulovsko

italská pizza 19 – 22.1.2017 taverna Rajhrad

Italská pizza 19 – 22.1.2017

MARINARA                                                                                 79 Kč
rajče, česnek, oregano

MARGHERITA                                                                           99 Kč
rajče, mozzarella

NAPOLI                                                                                       135 Kč
rajče, mozzarella, ančovičky, oregano

ROMANA                                                                                    135 Kč
rajče, mozzarella, ančovičky, kapary, oregano

CIPOLLE                                                                                     109 Kč
rajče, mozzarella, cibule

PROSCIUTTO                                                                             145 Kč
rajče, mozzarella, dušená italská šunka z kýty

FUNGHI                                                                                       145 Kč
rajče, mozzarella, žampióny

SALAMINO                                                                                  145 Kč
rajče, mozzarella, mírně pálivý italský salám

CALABRESE                                                                                145 Kč
mozzarella, česnek, chilli papričky

RICOTTA                                                                                      155 Kč
rajče, mozzarella, italský tvaroh

PROSCIUTTO E FUNGHI                                                        165 Kč
rajče, mozzarella, dušená italská šunka z kýty, žampióny

CALZONE                                                                                    185 Kč
rajče, mozzarella, dušená italská šunka z kýty, žampióny, italský tvaroh, parmezán

FUOCO                                                                                        165 Kč
rajče, mozzarella, mírně pálivý italský salám, pálivý italský salám nduja, chilli papričky

LUPO                                                                                           185 Kč
rajče, mozzarella, mírně pálivý italský salám, žampióny, italský tvaroh, cibule

Použité suroviny: rajče San Marzano, mozzarella od Mozzarellart, mouka Polselli, veškeré další suroviny od Lesy.   Váš pizzař Lupo

Degustace vinařství Kamil Prokeš 16.12.2016

kamil-prokes-vinarsti-a-restaurace-klasterni-taverna-u-benediktinu-rajhrad

Jako jedni z mála prvních můžete u nás „ochutnat“ nové vinařství Kamila Prokeše, který přenechal bratrovi původní vinařství PROQIN, aby se mohl věnovat novým výzvám. Kamil Prokeš říká: „Víno je pro mě láskou, životním stylem a neustálou výzvou k novému poznání, studiu a pokoře. Mým cílem je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir. Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro mne nejen otázkou existenční, ale i radostí, určitým druhem umění a oprávněné hrdosti a pýchy“.

Máme se tedy společně na co těšit.
Akce začíná v 18.00 hod, cena 350 Kč.

24 .11. 2016 Ochutnejte s námi vína do knihovny vín

Ochutnejte s námi nově připravovaný vinný lístek

Zveme Vás na ochutnávku vín pečlivě vybraných do našeho nového vinného lístku společně se sommeliérem Davidem Pavlíčkem, který nový vinný lístek pro naši restauraci připravil. Čeká nás společná ochutnávka 20ti vzorků vín, bujará diskuze nad vínem o víně s vínem a také s rautem. Vámi odsouhlasená vína zařadíme do našeho nového stálého vinného lístku a do naší knihovny vína, aby vám byla k dispozici jakmile na ně dostanete chuť. 🙂

Akce od 18.00 – 21.00 hod – cena 399 Kč zahrnuje 20 vzorků vín, raut  24 .11. 2016

regal-na-vino-restaurace-klasterni-taverna-u-benediktinu-rajhrad

11.11.2016 Svatomartinská husa v NETRADIČNÍM POJETÍ

svatomartinske-menu-klsterni-taverna-rajhrad11.11. 2016   Svatomartinská husa v NETRADIČNÍM POJETÍ

K oslavě svátku Sv. Martina neodmyslitelně patří svatomartinská husa. Proto pro Vás připravujeme tuto vyhledávanou gurmánskou libůstku NETRADIČNĚ ve spolupráci se Slavkovským pivovarem. Využijte neopakovatelnou nabídku 5ti chodového menu a řízené degustace pivních speciálů pod vedením zástupce slavkovského pivovaru pana Zdeňka Vlčka, který nás večerem provede, seznámí nás s pivními speciály, vysvětlí jejich původ a zodpoví i ty nejnáročnější otázky. Nasnoubení vyhledávané pochoutky s pivními speciály vás nečekaně překvapí. Více informací vám ochotně sdělí kolektiv zaměstnanců.

Akce začíná v 18.00 hod – cena  999 Kč zahrnuje 5ti chodové menu a 5 pivních speciálů

MENU :

Amuse bouche

Husí sádlo s domácím škvarkovým chlebem

Slavkovská dvanáctka (ležák světlý 12%) 

Předkrm

Husí játra na estragonu, višňová omáčka, pivní želé

Slavkovský T.N.T. (Pale Ale 14%)

Polévka

Husí Kaldoun

Slavkovská desítka (světlé výčepní 10%)

Hlavní chod

 Pečená husa, skořicové zelí, pivní švestky, cereální knedlík, br. lokše, škvarky

Slavkovský nakuřovaný ležák (12%)

Dezert

Skládaný čokoládový dort 

 Russian Imperial Stout (16%)

 

 

 

 

 

 

 

Stránky:«1234»