8.6.2017 Degustace klášterních piv

Na 8.6.2017 v 18.00 hodin je naplánována Degustace klášterních piv s odborným výkladem.

Přijďtě ochutnat a seznámit se s produkty z kláštera Želiv, Osek, Břevnov a Trapistů.

Večerem nás provede Ing. Václav Potěšil z Klášterního pivovaru Sv. Vojtěcha z Břevnovského kláštera u benediktinů a jistě se budete mít na co těšit.

připravil si pro vás:
1 vzorek z kláštera Želiv
1 vzorek z kláštera Osek
3-4 vzorky z Břevnova
1 vzorek trapistického piva

Cena je 299 Kč, zahrnuje uvedené degustační vzorky piv a drobné občerstvení.

26.5.2017 degustace růžových vín

21.4.2017 Italské vinařství PISONI – ochutnávka vín

Jedinečná ochutnávka vín Italského vinařství Azienda Agricola Pisoni

Máte rádi Italská vína?

Pak je tu příležitost seznámit se s vinařstvím Azienda Agricola Pisoni, z italské oblasti Trento, které nám přijede formou řízené degustace osobně představit jeden z majitelů vinařství, pan Pisoni.

Seznámí nás s historií vinařství a lokálními odrůdami vín, objasní nám filosofii vinařství zaměřenou na Bio dynamickou produkci vín a společně ochutnáme ta nejlepší vína vinařství Pisoni s výkladem toho nejpovolanějšího. Akce je plánovaná na 21.4.2017 a počet míst je omezen. Rezervaci je nutné zajistit předem.

Akce začíná v 18.00 hod – cena  399 Kč zahrnuje 10 vzorků vín, uzeniny, sýry, pečivo

VELIKONOČNÍ MENU restaurace Klášterní taverna u Benediktinů Rajhrad

Velikonoční menu restaurace Klášterní taverna u Benediktinů Rajhrad

Předkrm

Králičí terina s pyré z jarního hrášku 109 Kč

Polévka

Krém z medvědího česneku 49 Kč

nebo

Silná kůzlečí polévka s masem a zeleninou 49 Kč

Hlavní chod

Dušená jehněčí plec, šťouchaný brambor 195 Kč

nebo

Pomalu tažené kůzlečí, pečené baby brambory  199 Kč

nebo

Jarní kuřátko se žemlovou nádivkou a salátkem 189 Kč

Dezert

Velikonoční beránek 59 Kč

Informace o alergenech obsažených v nabízených pokrmech vám poskytneme na vyžádání

12.5.2017 – Degustace rumů

Připravujeme pro vás degustaci rumů vyrobených z cukrové třtiny.

Budeme degustovat 6 vzorků za 299 Kč.

+ Bumbu “ the original “ rum of Barbados
+ A.H. Riise “ XO reserve Sauternes cask finish “ limited edition of Caribbean rum
+ Ultimatum “ Infinitum “ aged 12 years finest Caribbean rum
+ Presidente “ 15 aňos solera “ aged gift box rum of Dominican republic
+ Baoruco “ Reserva Antigua “ aged 21 years rum of Dominican republic
+ Black Jamaica “ Spiced “ flavored Jamaican rum

rezervace na 547 211 050

https://www.facebook.com/events/285805505182032/

 

27.4.2017 To nejlepší ze Slovácka – degustace vín

DEGUSTAČNÍ LIST
Odrůda Ročník Přívlastek Vinařství Poznámky
Sauvignon 2015 pozdní sběr ZV Bzenec suché
Ryzlink rýnský 2015 pozdní sběr Beneš polosuché
Muškát moravský 2015 pozdní sběr ZV Bzenec polosuché
Zweigeltrebe 2015 pozdní sběr Beneš suché
Merlot 2013 výběr z hroznů Hnidák suché
Frankovka 2015 výběr z hroznů Beneš suché
Pinot noir reserve 2015 výběr z hroznů Beneš suché
Cuvée Bernety 2012 MZV Krásná Hora suché

Degustace vín – to nejlepší ze Znojemska 23.3.2017 od 18 hod

Degustace vín – Ochutnejte s námi “ To nejlepší ze Znojemska“

Večerem vás provede sommelier David Pavlíček

vstupné 299 Kč 8 vzorků

řízená degustace vín z velkopavlovicka 24.2.2017

Degustace vín z Velkopavlovicka

Se sommelierem Davidem Pavlíčkem ochutnáme vybraná vína na téma „To nejlepší z Velkopavlovicka“ jako volné pokračování seriálu degustací na rok 2017. Přijďte vyzkoušet a ohodnotit vína od vašich oblíbených, nebo ještě neznámých vinařů z moravské Velkopavlovické vinařské podoblasti. Dozvíme se opět mnoho nového a zajímavého ze světa moravských vín.

 
Chardonnay&pinot noir sekt methode classique Šamšula
Sylvánské zelené pozdní sběr 2015 Klobása
Rulandské šedé pozdní sběr 2015 Prokeš
Blanc de pinot noir moravské zemské 2015 Stapleton&Springer
Rosé Bočky, VOC, 2015 Stávek
Cabernet sauvignon pozdní sběr 2012 Bio Válka
Karmazín, moravské zemské, 2013 Stávek
Pinot noir Bens reserve, moravské zemské 2013, Stapleton&Springer
Cena je 299 Kč
Rezervace Nutná

degustace vín z velkopavlovicka

pizza s Lupem

  1. – 26.2. Pizza, pizza, pizza! Italský mistr pizzař LUPO připravuje pizzu výhradně z poctivých italských surovin, které si sám vybírá u svých ověřených dodavatelů. Jedině tak je pizza opravdu dokonalá! Pravá italská! Lupo vám bude k dispozici po celý týden a můžete se od něj dozvědět mnoho zajímavých věcí nejen o pizze.

pizza-1

Valentýnské 4 chodové menu s dárkem

14.2. Valentýnské menu s dárkem.

 Ve svatebním sále restaurace pro vás připravíme 4 chodové romantické valentýnské menu pro příjemné zahřátí v mrazivých únorových dnech. Valentýnské menu podávané při svíčkách za doprovodu klavíru a jedinečná atmosféra klášterní Taverny je jako stvořená pro výjimečné chvíle s vaším partnerem. Možno zakoupit i jako dárkový poukaz. Menu podáváme od 17 do 22 hodin.

restaurace klášterní taverna u Benediktinů Rajhrad valentýnské menu s dárkem fcb

Menu

Předkrm – Grilované krevety se šafránem a sakurou

Polévka – Svěží polévka z muškátové dýně s citronem

Hlavní chod – Restovaná kachní prsíčka s raviolou s kachním konfitem, celerovým pyré, červenou a černou čočkou

Nebo: Na kmínovém másle pomalu tažená rybí variace s hlívou ústřičnou a bramborami

Dezert – Banánová espuma s čokoládou a chilli

Zvýhodněná cena 4 chodového menu je 499 Kč / os.

Zvýhodněné menu pro 2 osoby s lahví španělského sektu, vyráběným tradiční metodou kvašením v láhvi je 1198 Kč.

Stránky:«1234»